Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Σαλπάροντας για Αιγαίο! 🚢🚢

''ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ''



Από τα παιδικά μου χρόνια οι καλοκαιρινές μου διακοπές μου ήταν συνδεδεμένες με το Αιγαίο.Κάθε τέλος της σχολικής χρονιάς έδινε ένα άρωμα,μια γεύση και ένα συναίσθημα στη ψυχή μου,την γνώση πως σε λίγο θα κλείναμε εισιτήρια για να πάμε όπως και κάθε φορά στην Αμοργό.Η Αμοργός,απ' όπου καταγόμαστε η οικογένεια μου και εγώ βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του συμπλέγματος των Κυκλάδων και απέχει 136 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά.Κάθε φορά που πάω σε αυτό το μέρος αισθάνομαι γαλήνια.Είναι λες και είναι ένας επίγειος παράδεισος,μέσα στον οποίο οι έγνοιες και τα προβλήματα της μεγαλούπολης εξαφανίζονται.Πρόκειται για ένα μέρος που κατά γενική ομολογία όποιος έχει πάει θέλει να ξαναπάει γοητευμένος και συνεπαρμένος .
Το νησί φημίζεται για τα ''΄κάμπινγκ''του αλλά και για τα μονοπάτια του,τα οποία μπορούν να σε ξεναγήσουν σε όλο το νησί και μετά την κουραστική πεζοπορία σε περιμένουν οι διάσπαρτες παραλίες του νησιού.Καθαρές,παρθένες, με βότσαλα,άμμο ή βραχώδεις καλύπτουν τις προτιμήσεις όλων των τουριστών ή των γηγενών κατοίκων.Οι λουόμενοι είτε τις πρωινές είτε τις απογευματινές ώρες έχουν την δυνατότητα να απλώσουν την πετσέτα τους στην ακτή ή να καθίσουν πάνω στα βράχια και να αφουγκρασθούν τον ήχο της θάλασσας που καθάριος τους καλεί να βουτήξουν μέσα στα παγωμένα και μπλε νερά.Παραδείσια,Καλοταρίτισσα και Γραμβούσα στην Αρκεσίνη,Αγία Άννα στην Χώρα,Μαλτέζι στα Κατάπολα,Άγιος Παύλος και Νικουριά στην Αιγιάλη είναι ορισμένα μόνο ονόματα από παραλίες που σκορπίζονται πάνω στο νησί και περιμένουν κάθε καλοκαίρι τους χιλιάδες ανθρώπους που επισκέπτονται το νησί.Από τις παραλίες δεν μπορείς να φύγεις παρά τις απογευματινές ώρες,καμένος από τον δυνατό ήλιο και μαυρισμένος από την πολύωρη ηλιοθεραπεία.Συνάμα όμως αποχωρείς με την αλμύρα της θάλασσας πάνω σου και με την γνώση πως και την επόμενη μέρα πάλι εκεί θα είσαι,σε μια παραλία του νησιού,ίδια ή διαφορετική,μα τόσο όμορφη όσο και η σημερινή.
Όσον αφορά τα βραδάκια στο νησί δεν μπορεί παρά να σχολιαστεί το όμορφο ηλιοβασίλεμα που προσφέρει η Αμοργός σε όσους θα την επισκεφτούν.Ανάλογα με τα τοπία της Σαντορίνης,και εδώ ο ήλιος δύει στην θάλασσα,δίνοντας της χρώματα που ο καλύτερος ζωγράφος δεν θα μπορούσε να αναπαραστήσει με ακρίβεια πάνω στον πίνακα του.
Αυτό όμως που κάνει το νησί μοναδικό και ξεχωριστό δεν είναι τίποτα από όλα αυτά Είναι η διαφορετικότητα που την βλέπεις σε κάθε γωνιά του νησιού,σε κάθε χαμόγελο των ντόπιων,ανόθευτο από την πονηριά και την καιροσκοπία της Αθήνας,αληθινό με όλη την σημασία της λέξης.Εδώ είναι που θα σε καλωσορίσουν γιατί είσαι ''ξένος'',εδώ είναι που θα σε κεράσουν τα ντόπια προϊόντα,ψημένη ρακή και παστέλι στα γραφικά καφενεδάκια του νησιού ή ακόμα και στα σπίτια τους οι χωριανοί.
Περνώντας η ώρα και ενώ έρχεται το βράδυ για τα καλά,τα καλόγουστα μπαρ, κυρίως στη Χώρα και στην Αιγιάλη, προσφέρονται για βραδιές με καλή μουσική και εξαιρετικά κοκτέιλ,μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στην Αμοργό δεν γίνεται να μην επισκεφτείς το Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας.Αν και κουραστική η ανάβαση του σε αποζημιώνουν η δροσερή ψημένη ρακή,τα λουκούμια που σε κερνάνε οι φιλικοί καλόγεροι και η θέα του απέραντου γαλάζιου.Πλούσιο σε κειμήλια,δεσπόζει στο νησί σαν σύμβολο της διαχρονικότητας και της ιστορίας του.








Αν είσαι μελλοντικός επισκέπτης της Αμοργού μην παραλείψεις να επισκεφτείς και τα γειτονικά νησάκια της που την περιβάλλουν.Τα Κουφονήσια και η Σχοινούσα είναι τα μεγαλύτερα από αυτά τα νησάκια και φημίζονται για τις όμορφες παραλίες τους και την φιλοξενία των κατοίκων τους.Ιδίως τα Κουφονήσια είναι ένας ιδανικός προορισμός για ελεύθερο κάμπινγκ καθώς δεν υπάρχει πιο όμορφο μέρος για να αφεθείς και να χαλαρώσεις.

Κουφονήσια

Θέα Σχοινούσας 

Σας ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε αυτό το κείμενο!!Περιμένω τα σχόλια σας για το πως σας φάνηκε!!
Ακολουθήστε με εδώ αλλά και στο instagram: faki_kovaiaki_
❤❤


4 σχόλια:

  1. Όποιος δεν έχει επισκεφθεί το νησί να είσαι σίγουρη ότι μετά από το άρθρο σου θα το κάνει!!!!! Έχεις δώσει με σχολαστικότητα την κάθε σπιθαμή του νησιού. Με ταξίδεψες πραγματικά στα βαθιά και κρυστάλλινα νερά του απέραντου γαλάζιου. Ανυπομονώ να επισκεφθώ την Αμοργό! Σε ευχαριστούμε για τις υπέροχες πληροφορίες που μοιράστηκες μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ήταν και ο στόχος μου!Να μοιραστώ εικόνες και αναμνήσεις από ένα μέρος τόσο όμορφο και μοναδικό για μένα οπως η Αμοργος!Αν τα κατάφερα είμαι πραγματικά ευτυχισμένη!

      Διαγραφή

Ο ΟΑΕΔ είναι ο θάνατος;!

Καλησπέρα σας!Καλώς ορίσατε σε ένα νέο κείμενο! Προτεινόμενο τραγούδι: https://www.youtube.com/watch?v=w46DGZ2oWbg Θέμα μας σήμερα ένα ...